palvelut

Auton entisöinti

entisöinti

Olipa kyseessä klassikko-, harraste- tai museoauto, kauttamme toteutat korkealuokkaiset autojen entisöinnit kokonaisvaltaisesti tai osa-alueittain.

Tyypillisimpiä entisöintitöitämme ovat olleet museoikäisten ajoneuvojen keskisuuret tai suuret korin kunnostukset, kun vaaditaan alkuperäistä mittatarkasti mallintavaa, kestävää ja näyttävää lopputulosta.

Laajempien entisöintien tai täysentisöintien yhteydessä teemme myös tarvittavat ajoneuvojen mekaniikka- sähkö- ja verhoilutyöt. Metallien pinnoituksissa (kromaus, sinkitys, passivointi) ja koneistuksissa käännymme tilanteeseen parhaiten soveltuvan yhteistyökumppanimme puoleen.

Toteutamme entisöintityöt juostavasti yhteistyönä asiakkaan kanssa tai avaimet käteen -periaatteella.

PELTITYÖT JA MUUTOKSET

Perusteellisessa klassikkoauton korikorjauksessa peltivauriot korjataan ajoneuvon kunnon määrittämässä laajuudessa. Ammattitaitoisesti ja kattavasti suoritetut peltityöt ja -sovitukset palauttavat ajoneuvon korin alkuperäisen veroiseksi, kestäväksi ja mittatarkaksi perustaksi maalaukselle ja koriin kiinnittyville osille.

Auton peltitöiden aikana korjaamme ruostevauriot, kolarivauriot ja huonolaatuiset vanhat korikorjaukset alkuperäisiä muotoja ja rakenteita mallintaen. Tarvittaessa toteutamme myös autojen korimuutoksia ja -parannuksia niin runkorakenteisiin kuin pintoihin. Valmistamme ajoneuvojen peltiosat (myös kustom osat) mittatarkasti koneavusteisena käsityönä, jos niitä ei ole saatavilla valmiina.

Laajat museoautojen peltityöt ja täysentisöinnit edellyttävät usein kohteen laajempaa purkua, korin tuentaa ja suihkupuhdistusta. Ajoneuvojen suihkupuhdistukset suoritamme ammattitaitoisesti omalla kalustollamme ja tilanteeseen parhaiten soveltuvilla materiaaleilla. Tarvittaessa järjestämme myös muita puhdistusvaihtoehtoja.

Harrasteauton_peltityöt
Harrasteauton kolarikorjaus

kolarikorjaus

Toteutamme ammattitaitoiset kolarivauriokorjaukset sekä muut vahinkovauriokorjaukset klassikko- ja museoautoihin. Tyypillisiä töitämme ovat autojen lommojen oikaisu, peltien vaihto, muovikorjaukset, lukko- ja lasityöt sekä korin mittaus ja oikaisu korinoikaisupenkissä.

Kalustoomme kuuluu mm. korinoikaisupenkki mittalaitteilla ja kahdella 10-tonnin tehoisella vetopuomilla. Korinoikaisupenkin ja mittalaitteiden avulla ajoneuvon korikehikko palautetaan alkuperäisiin muotoihin ja mittoihin ennen pintapeltien oikaisua tai vaihtoa. Välineistöömme kuuluu myös autokäyttöön hyväksytty pistehitsauslaite (soveltuu myös suurlujuusteräksille) joka mahdollistaa varmat pistehitsausliitokset tehokkaasti ja parhaalla ruosteenestosuojalla.

Kolarikorjausosaamisemme ja -kalustomme on tarvittaessa hyödynnettävissä laajoissa ajoneuvon ruostevauriokorjauksissa tai muutostöissä, sekä esim. entisöintien yhteydessä havaittujen ajoneuvon runkovaurioiden ja mittapoikkeamien korjauksissa. Vahinkovauriokorjaukseen on mahdollista ja usein kannattavaakin yhdistää esim. laajempi auton peltikorjaus tai ylimaalaus, jos ajoneuvon yleiskunto ei vastaa asiakkaan toiveita.

MAALAUS

Toteutamme viimeistellyt ja aikaa kestävät klassikko- ja museoajoneuvojen maalaukset esikäsittelytilasta ja kuivatusuunillisesta maalauskammiosta koostuvassa maalausosastossamme.

Autojen maalaukset teemme puhdistetuille metallipinnoille ruiskutetun ja kuivatetun epoksipohjamaalin päälle parhaan tartunnan ja ruosteenestosuojan takaamiseksi. Pohjatöissä käytämme laadukkaita ja kutistumattomia materiaaleja, jotka mahdollistavat tiiviin ja liikkumattoman alustan pintamaaleille. Pintamaaleina käytämme Spies Heckerin lakkoja ja värijärjestelmiä, joista voidaan sekoittaa kaikki perus- ja efektivärit.

Viimeistelyvaihtoehtoja tarjoamme tavanomaisesta ruiskupinnasta aina show-tasoiseen viimeistelyyn.

Teemme maalauksia vain yrityksemme toteuttamille maalausvalmiille pinnoille. Paikka- ja osamaalaamme ainoastaan aiemmin ylimaalaamiamme ajoneuvoja.

Klassikkoauton maalaus